subota, 29. kolovoza 2015.

Saturday brunch


Volite li kuhati? Mislim na jednostavna jela. Ja volim, kad imam vremena i zato sam odlučila uvesti novu temu na blog, osim mode, putovanja i favorita. Predstavljam vam ˝Saturday brunch˝ koji će ići jednom mjesečno. S obzirom da se trudim hraniti zdravo (imam cheat day), a ne volim provoditi sate i sate u kuhinji, uvijek će to biti jednostavna i pretežno zdrava jela (osim kad je cheat day ;)). Za danas ćemo raditi mini burgere, koji su nastali tako što je moj dragi kupio kilu mljevenog za bolonjez, a s obzirom da ga nismo planirali jesti tjedan dana ili raditi ručak za sve susjede, odlučila sam napraviti mini burgere. Pa da počnemo ;)

Do you like to cook? I mean simple dishes. I like cook when I have time, so I decide to introduce a new topic in the blog, expect fashion, travel and favorites. So I introduce you ˝Saturday brunch˝ that I will published once a month. I try to eat healthy (I have cheat day to) and I do not like to spend hours and hours in the kitchen, the meals will always be simple and largely healthy (except when I have cheat day;)). Today i will introduce you mini burgers, so let´s start!!


Za 8 burgera trebate:
For 8 burgers you need: 
  • 50 dg mljevenog mesa; 50 dg minced meat
  • 16 kriška tost kruh; 16 slice of toast bread
  • mozzarella
  • pola krastavca; half cucumber
  • rajčica; tomato
  • paprika; paprika
  • sos od rajčice; tomato sauce
  • sol, papar, origano; salt, pepper, origano

Mljeveno meso pomješajte sa soli i paprom da ga začinite i oblikujte ga u oblik pljeskavice. Slobodno dodajte i druge začinite i javite mi koje ste dodali, da isprobam ;). Ispecite ga na tavi, ako imate grill tavu još bolje.

Mix the minced meat with salt and pepper and shape it into a form of burger. Feel free to add other spices and let me know that you have added, so I can try to ;) Roast it in a pen, if you have grill pen use it.



Ja na tost kruhu odrežem koricu kako bi bio mekaniji, ali ukoliko vam se neda, ne morate to raditi. Tost prepecite sa svake strane na tavi na kojoj ste pekli meso, ali ocijedite dio ulja ako ga ima previše jer će vam kruh upiti ulje i biti će premasan. Pecite ga dok ne postane hrskav.

I cut off crust on toast bread, but you do not have to that if you do not want. Roast toast on each side on the pan in which you have roasted the meat, but decant the oil if it has too much because the bread will absorb oil and will be greasily. Roast toast until it become crispy.


Za umak pomješajte sos od rajčice sol, papar i origano.

For sauce mix it salt, pepper and origano.




Za kraj jednu krišku tosta premažite umakom i na nju složite pljeskavicu, rajčicu, papriku, krastavac, mozzarellu i poklopite s još jednom kriškom tosta. Ja sam radila posebno burgere s rajčicom i posebno s paprikom. I voila, vaši zdravi mini burgeri su gotovi. Nadam se da vam se sviđa nova tema na blogu, očekujem vaše komentare nakon što isprobate. Bon appétit!!!!

In the end, one slice of toast brush with sauce and arrange on it burger, tomato, pepper, cucumber, mozzarella and cover with another slice of toast. I made four burgers just with tomatoes and four just with peppers. And voila, your healthy mini burgers are done. I hope you like this new theme on the blog, I expect your comments. Bon appétit!!!



Nema komentara:

Objavi komentar